fashiongalajurken.reismee.nl

Een paspoort naar avontuur: India's alleen vrouwen-reisbureaus

Een wetenschapper aan een regering laboratorium in de stad Bhopal, Rupa Dasgupta, af en reisde in het buitenland voor het werk, maar voor de komende jaren haar vakantie werden doorgebracht touren India met haar bejaarde moeder. Dat veranderde na mevrouw Dasgupta, die nooit getrouwd, raakte 50. Ze wilde de wereld zien; haar moeder niet.

Two women on holiday looking at a map

Online zoeken naar vrouwen reisgezelschappen, vond ze Vrouwen op Wanderlust, een reisbureau New Delhi biedt rondleidingen alleen voor vrouwen. Ms Dasgupta, nu 56, meteen aangemeld voor haar eerste buitenlandse vakantie: een mediterrane cruise. "Ik was altijd al geïnteresseerd in reizen," zegt ze. "Maar ik dacht niet dat ik zou zeer comfortabel in een reguliere groep, waar iedereen zou gaan met de familie."

In het eerste jaar, WoW organiseerde vier reizen. Vandaag de dag biedt bijna 100 reizen per jaar naar bestemmingen uit de Amazone naar de poolcirkel. Anderen - waaronder Girls on the Go, de Wander Girls, en Wonderful World - hebben gevolgd. Sommigen, zoals Soul Purpose Reizen, focus op avontuurlijk toerisme in India, terwijl anderen, zoals Diva Odysseys, bieden "op maat gemaakte luxe reizen" wereldwijd.

Voor mevrouw Dasgupta, haar Middellandse Zee cruise was het begin van een reis spree die haar heeft meegenomen naar Turkije, Japan, Zuid-Amerika en Rusland. Naast het zien van de wereld, is ze het ontdekken van een snelle transformatie - in de psyche van de Indiase vrouwen - als die van alle leeftijden en achtergronden reizen. "Het is heel inspirerend. Iedereen loopt na hun dromen. "